Beiroet

Beiroet had altijd al een goede naam, maar deze hotspot in het Midden-Oosten is alleen maar aantrekkelijker geworden in de afgelopen periode. Wie de geijkte stedentrips in Europa en Noord-Amerika wel gezien heeft, kan nog echt verrast worden door de volgende reis naar deze fascinerende stad te laten gaan. Er is dan ook veel meer te beleven dan je in eerste instantie misschien zal denken. Het is daarom ook goed om hier een wat beter beeld van te schetsen.

Uitgaan
Waar Beiroet je misschien wel het meest in kan verrassen, is de uitgaansmogelijkheden. In Libanon vind je immers de uitgaanshoofdstad van het Midden-Oosten. Dat begint al vroeg in de avond als je in een hippe bar een drankje gaat doen en een voorafje neemt. Vervolgens schuif je aan in één van de restaurants van topkwaliteit die wereldwijd hoge ogen gooien. Om uiteindelijk in één van de bijzondere clubs een dansje te doen en de avond in stijl af te sluiten.

Winkelen
Ook overdag is de stad druk en bruisend. Dan is de actie vooral te vinden in de winkelstraten. De winkels die je hier vindt bieden je het laatste op het gebied van mode en gadgets. Dat is ook niet zomaar, het is namelijk de stad waar de jetset van het Midden-Oosten zich ophoudt. Dat betekent dus ook dat het aanbod zich hieraan aanpast. Het is een echte wereldstad waarbij alles net even iets hipper is dan je gewoon bent.

Ontspannen
Beiroet is ook een prima plek om gewoon lekker te ontspannen. Het klimaat is er goed op orde dus koud zal je het er niet snel hebben. Behalve wanneer je het nabijgelegen skigebied in trekt natuurlijk. Want ook dat is hier gewoon mogelijk. Bovendien is ook de Middellandse zee niet ver, dus ook een dagje aan het strand past prima in je trip naar Beiroet. Zo kan je dus ook gewoon aan je broodnodige rust komen tijdens deze reis.

Vrijheid vieren
Ook niet onbelangrijk is de staat van de plaatselijke bevolking. Sinds de stad vanaf begin jaren negentig van de twintigste eeuw in de lift zit is de stemming hier flink positief. De bevolking is dan ook zeer gastvrij en behoorlijk ondernemend. Zelf zeggen ze elke dag de vrijheid te willen vieren. Dit is de reden waarom de stad zo bruist en er van alles te beleven valt. Wie dus eens echt iets anders wil, komt hier helemaal aan zijn trekken.